Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ


Για 20-22 λουκουμάδες χρειαζόμαστε:
  • 15 κουταλιες της σούπας αλεύρι
  • μισή κοφτή κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
  • μισό κουταλάκι κοφτό του γλυκού, αλάτι
  • περίπου 1,5 - 2 ποτήρια χλιαρό νερό
για το σιρόπι:
  • 4 μεγάλες κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά νερό
  • κανέλλα
  • καρύδια
Εκτέλεση :
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε λίγο – λίγο το χλιαρό νερό ανακατεύοντας σιγά-σιγά ώσπου να έχουμε έναν παχύρευστο λίγο σφικτό χυλό. (μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε και τα δύο ποτήρια).Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ' ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για μια περίπου ώρα.
  • Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρύπες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.
  • Βάζουμε σε μια φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις κάψει ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το χυλό μέσα. Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Στο τέλος αραιώνουμε το μέλι με μια κουταλιά νερό και περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: