Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ....και ευεξία !!!

Τις γιορτινές ημέρες δεν είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκείνο που πάει «κόντρα» στην σιλουέτα μας αλλά τα καθημερινά τσιμπολογήματα στο σύνολο της συγκεκριμένης περιόδου.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα καλό είναι να κάνουμε αποτοξίνωση στον οργανισμό μας, ώστε να διατηρούμαστε υγιείς, να ξεκουράζεται ο οργανισμός μας και να ξαναβρίσκει την χαμένη του ενέργεια. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής,τη προσωπικότητά,τον ελεύθερο χρόνο και την κατάσταση του οργανισμού σας επιλέξτε τη κατάλληλη για εσάς δίαιτα. Μια δίαιτα αποτοξίνωσης εφαρμόζεται  για περιορισμένο χρονικό διάστημα και  συνιστά :
- Να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού
α καταναλώνετε απεριόριστη ποσότητα από φρέσκα ή ξηρά βότανα και μπαχαρικά, βαλσαμικό ξίδι, χυμό λεμονιού, νερό ή τσάι μέντας. Επίσης ποικιλία φρούτων και λαχανικών, λίγο ψάρι, όσπρια, βιολογικό γιαούρτι, δημητριακά και άλλες τροφές με αποτοξινωτικές ιδιότητες, όπως μαϊντανό, σκόρδο και κρεμμύδι.
- Απαγορεύεται η κατανάλωση τυποποιημένων και βιομηχανοποιημένων τροφών και ποτών καθώς και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος.
- Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση αλκοόλ, καφείνης, σιταριού και κόκινου κρέατος.
- Ο συνδυασμός με άσκηση φέρνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: