Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΝΕΑ ΖΩΗ......

Το 2011 είναι ένα ολόλευκο χαρτί που σιγά σιγά θα το γεμίσουμε με τα δικά μας συναισθήματα, τις δικές μας σκέψεις, τις δικές μας πράξεις, τα δικά μας λάθη, τα δικά μας "θέλω" και τις δικές μας πινελιές......
Αυτήν την περίοδο είθισται όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους για το περασμένο έτος και μετά να προχωρούν στις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Είναι μια διαδικασία λίγο περίεργη......Για άλλους είναι καταθλιπτική, για άλλους απογοητευτική, για άλλους λυτρωτική και για άλλους ελπιδοφόρα. Κοιτάμε τον εαυτό μας και μιλάμε μαζί του, ίσως γιατί δεν είχαμε βρεί νωρίτερα το χρόνο να το κάνουμε, είτε γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε την νέα χρονιά με νέα πνοή και νέα δύναμη.
 Όπως και να΄χει δεν είναι πάντα εύκολο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πραγματικό μας εαυτό, να τον επιβραβεύουμε για τις επιτυχίες του και κυρίως να τον επιπλήττουμε για τα λάθη του. Είναι όμως απαραίτητο για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε...
Κάντε την αυτοκριτική σας και με σύνεση βάλτε τους στόχους σας για την νέα χρονιά. Δεν χρειάζονται μεγαλεπίβολα σχέδια και βαρύγδουπες υποσχέσεις. Στις υποσχέσεις της νέας χρονιάς είναι καλό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος για να υλοποιήσετε έναν στόχο σας ή να κάνετε μία αλλαγή. Οι υποσχέσεις της νέας χρονιάς πρέπει να είναι εφικτές και να οδηγούν στο να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας λίγο περισσότερο χαρούμενους και ευτυχισμένους.
Το βασικό είναι να μην μείνετε στάσιμοι, να μην επαναπαυτείτε στα κεκτημένα, να μην δειλιάσετε να διεκδικήσετε τα όσα σας αναλογούν και σας ταιριάζουν! Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι εμείς διαμορφώνουμε σε μεγάλο βαθμό την ζωή που ζούμε....Μην χάσετε την ευκαιρία να βάλετε το δικό σας λιθαράκι σε αυτό που λέγεται "ΖΩΗ"...!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά και σ'εσένα, εύχομαι το 2011 να γεμίσει τις σελίδες της ζωής σου με πολύ πολύ όμορφες εικόνες!!!