Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΡΓΙΑ....η μάστιγα της εποχής !!!


Την ανιούσα έχει πλέον πάρει η ανεργία στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει.  Στον απίστευτο αριθμό των 56.000, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους μόνο μέσα στο μήνα Οκτώβριο, με το ποσοστό ανεργίας να κάνει άλμα στο 13,5%, από το 12,6% που ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.Από την πλευρά των νέων τέλος, ηλικίας 15-24 ετών, το ποσοστό που βρίσκεται χωρίς δουλειά φτάνει το 34,5%, ενώ στις ηλικίες  25-34 οι άνεργοι φθάνουν το 18,3%.
Πολλοί είναι αυτοί που έχασαν την εργασία τους ή πρόκειται να την χάσουν και βρίσκονται σε κατάσταση στρες και έντονης αγωνίας για το μέλλον τους. Ψυχοσωματικά συμπτώματα που εμφανίζονται για να τονίσουν την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και ψυχολογική αστάθεια που φτάνει στα όρια της κατάθλιψης.
Τί να κάνουμε όμως για να ισσοροπήσουμε την κατάσταση και να βρούμε μια σχετική ηρεμία ???
- Συνειδητοποίηση της γενικότερης κατάστασης της χώρας.
- Συνειδητοποίηση ότι δεν περνάνε όλα τα πράγματα από το χέρι μας, άρα θα πρέπει να απενοχοποιηθούμε λίγο για την κατάσταση που βιώνουμε.
- Συνειδητοποίηση ότι πολλές από τις ανάγκες μας που αγωνιούμε να καλύψουμε είναι πλαστές και η απώλειά τους δεν θα φέρει την συντέλεια του κόσμου.
- Προσήλωση στα ουσιαστικά πράγματα, όπως η κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών, διατήρηση υγειών οικογενειακών σχέσεων, έκφραση συναισθημάτων, απόλαυση μικρών καθημερινών σιγμών, συγχρωτισμός με αγαπημένα πρόσωπα, διατήρηση αξιοπρέπειας και ηθικής μας.
.....Και το βασικότερο να μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας έχει περάσει και στο παρελθόν δύσκολες καταστάσεις και έχει βγεί νικητής. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, θα τα καταφέρουμε....αισιοδοξία, υπομονή, προσπάθεια και προσμονή για ένα πιο ευοίωνο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας..!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: