Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πατάτες ογκρατέν....μμμμ!!!

εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες.....


ΥΛΙΚΑ :
1 1/2 κιλο πατατες
250 γραμ μπεικον
400 γραμ γκουντα χοντροτριμμενη
100 γραμ βουτυρο
1 λιτρο γαλα
4 αυγα
αλατι πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1.Καθαριζουμε τις πατατες, τις κοβουμε σε στρογγυλες φετες και αλατοπιπερωνουμε.
2.λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε καλα ενα πυρεξ.
3.κανουμε μια στρωση με πατατες τις περιχυνουμε με λιγο βουτυρο, συνεχιζουμε με μια στρωση μπεικον και τυρι, συνεχιζουμε με στρωσεις πατατας, μπεικον και τυρι μεχρι να τελειωσουν τα υλικά. φροντιζουμε η τελευταια στρωση να ειναι τυρι
4.χτυπαμε το γαλα με τα αυγα και περιχυνουμε το ταψι.
5.σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1 ωρα. αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο 10 λεπτα πριν το βγαλουμε απο το φουρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: