Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ....δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά !

Η κατασκευή των δικών σας χειροποίητων κεριών μπορεί να είναι ένας φτηνός και ευχάριστος τρόπος για να περάσετε τα απογεύματα στο σπίτι σας. Η τέχνη της κηροπλαστικής προσφέρει πολλές επιλογές και περιορίζεται μόνο από την φαντασία σας. TΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :
-Ρευστό κερί  : μπορείτε να αγοράσετε ρευστό κερί ,υπάρχει σε πάρα πολλά μαγαζιά πλέον. Μπορείτε όμως να λιώσετε και μόνοι σας κεριά παλαιά που έχετε σπίτι και δεν χρησιμοποιείτε. Αφαιρείτε το παλαιό φυτίλι με την βοήθεια ενός μαχαιριού , στην συνέχεια κόβετε το κερί σε μικρότερα κομμάτια και μετά το λιώνετε σε ένα μπρίκι .Προσοχή μην καείτε...
- Άρωμα : Μπορείτε μέσα στο λιωμένο κερί να προσθέσετε έλαια αρωματικά, όπως βανίλια που δίνει ένα απαλό και όμορφο άρωμα.
-Φυτίλι: Θα χρειαστείτε κάτι που θα τοποθετήσετε μέσα στο κερί για να σας βοηθήσει να το κάψετε. Μπορείτε να αγοράσετε φυτίλια από ειδικά μαγαζιά ή να φτιάξετε τα δικά σας μόνοι σας βουτώντας κομμάτια από γερό σπάγκο σε ζεστή λειωμένη παραφίνη και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν πάνω σε λαδόχαρτο.
- Καλούπι: Είναι το μέρος που μέσα σ' αυτό θα χύσετε το ζεστό κερί. Θέλετε το κερί σας να στέκεται μόνο του ή να στέκεται μέσα σε ένα διακοσμητικό δοχείο; Τενεκεδόκουτα, γυάλινα σκεύη, και σκεύη από σκληρό πλαστικό μπορούν να γίνουν θαυμάσια απλά καλούπια.
Μολύβια ή καλαμάκια : Θα χρειαστείτε ένα από αυτά για κάθε κερί που κατασκευάζετε για να κρατάει το φυτίλι του. Δένετε γύρω από αυτά το φυτίλι και το στερεώνετε, ούτως ώστε να μην μετακινηθεί όταν έρθει σε επαφή με το λιωμένο κερί.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
1) Ζεσταίνετε την παραφίνη ή τα παλαιά κεριά σαν μπεν μαρί ή μέσα σε ένα παλαιό μπρίκι.
2) Παίρνετε ένα καλούπι κατά προτίμηση τσίγγινο σε όποιο μέγεθος και σχέδιο θέλετε και με προσοχή βάζετε το φυτίλι ( από την μια πλευρά δένουμε το φυτίλι σε ένα μολύβι και από την άλλη αφού στάξουμε λίγο κερί στον πάτο του καλουπιού το κολάμε).
3) Ρίχνουμε με προσοχή το λιωμένο κερί ή την παραφίνη μέσα στο καλούπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
4)Εάν θέλετε διακοσμητικά για το κερί σας βάζετε μέσα πετρούλες ή ότι άλλο επιθυμείτε, όπως μπορείτε και στο εξωτερικό του αφού ετοιμαστεί το κερί να κολήσετε αποξηραμένα φυλλά ή κορδέλες.
5) Βγάζουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού το κερί από το καλούπι και κόβουμε το φυτίλι στο ύψος που θέλουμε.
6) Το αφήνουμε καλά καλά να κρώσει και....έχουμε ένα όμορφο στολίδι για το σπίτι μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: