Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Γλυκό καρπούζι

Υλικά

  • Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
  • Ζάχαρη 2 κιλά
  • Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας                              
  • ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)

Εκτέλεση

  • Κόβομε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
  • Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
  • Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας.
  • Αφού το βγάλουμε και το στραγκίξουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό.
  • Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
  • Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 – 3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: