Γλυκό καρπούζι
Υλικά
- Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
- Ζάχαρη 2 κιλά
- Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας
- ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
- Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)
Εκτέλεση
- Κόβομε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
- Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
- Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας.
- Αφού το βγάλουμε και το στραγκίξουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
- Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
- Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 – 3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου