Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

κακοσμία σώματος και στόματος , 9 τρόποι να τα αντιμετωπίσετε...!!!!


Μαϊντανός
Η μάσηση μαϊντανού ειδικά μετά από ένα γεύμα που περιλαμβάνει έντονες γεύσεις καταπολεμά τη δυσοσμία του στόματος. Επίσης συμβάλλει στην πέψη των τροφών. Τις ιδιότητες αυτές του μαϊντανού είχαν αναγνωρίσει οι Ρωμαίοι, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν για να εξαφανίζουν τη μυρωδιά του αλκοόλ και του σκόρδου. Οι αρχαίοι Ελληνες μασούσαν μαϊντανό επειδή πίστευαν ότι το άρωμά του τόνωνε τον εγκέφαλο και ότι ενεργοποιούσε τη δημιουργικότητά τους.

Λεμόνια
Σύμφωνα με την πρακτική ιατρική, το λεμόνι είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα κατά της κακοσμίας, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως αρωματικό. Χυμός μισού ή ενός λεμονιού διαλυμένος σε νερό (αναλογία λεμονιού προς νερό 1:3) καταπολεμά την κακοσμία του στόματος όταν καταναλώνεται κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Επίσης, μασάζ με λεμόνι στα πόδια τα απαλλάσσει από τις δυσάρεστες οσμές.

Θυμάρι
Το ποδόλουτρο με αφέψημα θυμαριού θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κακοσμία των ποδιών. Οι βοτανολόγοι συνιστούν να βράσετε δυο κουταλάκια του γλυκού θυμάρι σε 1/2 λίτρο νερό και να κάνετε ποδόλουτρο επαναλαμβάνοντας για αρκετό χρονικό διάστημα τη διαδικασία. Το θυμάρι οφείλει τη δυνατή, ευχάριστη μυρωδιά του στο θυμέλαιο, το αιθέριο έλαιο που περιέχει, ενώ ο Διοσκουρίδης το ανέφερε το φυτό ως άρωμα και φάρμακο.

Κανέλα
Συνηθίζεται ευρέως στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι το πρωί κάνουν γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό, προκειμένου να διατηρούν φρέσκια την αναπνοή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το αιθέριο έλαιο της κανέλας, το οποίο περιέχει κατά 65-75% κινναμική αλδεΰδη, είναι πολύ αρωματικό, ενώ τα φύλλα της έχουν έντονη μυρωδιά ευγενόλης. Η φλούδα της έχει μυρωδιά μεθυλαμυλικής κετόνης, η οποία χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας.

Βελανιδιά
Ευεργετικό ρόλο στην καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας και των ποδιών έχει το αφέψημα και το έγχυμα της φλούδας της βελανιδιάς. Γαργάρες με έγχυμα από τη φλούδα των κλαδιών της, ανακουφίζει από τις ερεθισμένες αμυγδαλές και ωφελούν άτομα με χαλάρωση των ούλων και στοματίτιδα. Το ίδιο αφέψημα χρησιμοποιείται και ως αντισηπτικό σε πληγές. Ενα ζεστό ποδόλουτρο για 20 λεπτά έως μισή ώρα συμβάλλει στη μείωση της δυσοσμίας των ποδιών.

Άνηθος
Από την αρχαιότητα είναι γνωστές οι αρωματικές ιδιότητες του άνηθου. Η πιο γνωστή του χρήση είναι η αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος, η οποία επιτυγχάνεται με το μάσημα των σπόρων του. Η αποξήρανσή του πρέπει να γίνεται πριν ανθίσει το φυτό.

Ευκάλυπτος
Το ξύλο του ευκαλύπτου χρησιμοποιείται κατά κόρον στη ναυπηγική και σε οικοδομικές εργασίας, λόγω της υψηλής του αντοχής.

Το δένδρο, ωστόσο, είναι γνωστό κυρίως για τη θεραπευτική του δράση. Το ευκαλυπτέλαιο, που περιέχεται στα φύλλα του ευκαλύπτου, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ρινικής καταρροής. Ο ευκάλυπτος είναι αντισηπτικός των πνευμόνων, ενώ χρησιμοποιείται κατά του έρπητα και των σπυριών. Χρησιμοποιείται, επίσης, για τη δυσοσμία του στόματος, την έντονη δυσπεψία, ενώ φέρεται να επουλώνει και αιματώματα που προκαλεί η ουλίτιδα. Το αιθέριο έλαιο καθαρίζει την ατμόσφαιρα και διεγείρει το μυαλό.

Δυόσμος
Το μάσημα φρέσκων φύλλων δυόσμου καταπολεμά τη δυσοσμία του στόματος. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στην εξαφά­νιση του λόξυ­γκα. Για τις ιδιότητές του αυτές ο δυόσμος χρησιμοποιείτο από τα αρχαία χρόνια, με τον Διοσκουρίδη να τον ονομάζει ηδύοσμο τον ήμερο και τον Θεόφραστο να τον αναφέρει ως μίνθη. Πρόκειται για ένα φυτό τονωτικό, με διεγερτικές ιδιότητες, που αντιμετωπίζει τη δυσπεψία, τους πόνους του στομαχιού και τις νευρικές διαταραχές.

Δενδρολίβανο
Το μάσημα φρέσκου δενδρολίβανου είναι ένας φυσικός τρόπος για καθαρή αναπνοή. Είναι ό,τι πρέπει για να αποφύγουμε δυσάρεστες οσμές έπειτα από ένα βαρύ γεύμα. Είναι αντισηπτικό της στοματικής κοιλότητας, εξουδετερώνοντας τη δυσοσμία που προκαλείται από τον πονόλαιμο, τα ούλα και τις πληγές. Καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: