Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Stress...μας χαλάει !


10 επιπτώσεις στην υγεία μας


  • Καρδιαγγειακό Το στρες βλάπτει την καρδιά και τα αγγεία, καθώς αυξάνει την πίεση, το σπασμό των στεφανιαίων αγγείων, την καρδιακή συχνότητα. Έρευνα του «European Heart Journal» έδειξε ότι οι αγχωμένοι και κακόκεφοι άνθρωποι έχουν 22% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια καρδιακή νόσο. 
  • Γαστρεντερικό Το στρες μπορεί να προκαλέσει ή ακόμα και να επιδεινώσει ορισμένες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ενώ φαίνεται ότι η γαστρίτιδα, το έλκος του στομάχου και η δυσπεψία επηρεάζονται επίσης από το στρες. 
  • Εγκέφαλος Όταν τα επίπεδα των ορμονών του στρες, παραμένουν υψηλά για μεγάλο διάστημα, φθείρουν τα κύτταρα του εγκεφάλου και βλάπτουν τον ιππόκαμπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μνήμη και η κρίση να επηρεάζονται αρνητικά και να προκαλούνται διαταραχές της προσοχής. 
  • Ύπνος Το να χάνετε τον ύπνο σας όταν είστε αγχωμένοι είναι συνηθισμένο, αφού το στρες επηρεάζει τη δυνατότητα να κοιμηθείτε. 
  • Δέρμα Αν βιώνετε μια στρεσογόνο κατάσταση, αυτό «καθρεφτίζεται» και στο δέρμα σας. Η ξηρότητα, οι λεπτές γραμμές, τα αδύναμα μαλλιά μαρτυρούν την κατάστασή σας. Μάλιστα, το χρόνιο στρες είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες αλωπεκίασης, ενώ η λεύκη και η κνίδωση σχετίζονται επίσης με αυτό. 
  • Γυναικεία γονιμότητα Οι αγχώδεις γυναίκες παρουσιάζουν συχνότερα διαταραχές του κύκλου τους και προβλήματα σύλληψης. Χαρακτηριστική είναι η υπερπαραγωγή προλακτίνης, που αναστέλλει την ωοθυλακιορρηξία και οδηγεί σε μια μορφή αναστρέψιμης ευτυχώς υπογονιμότητας. 
  • Δόντια Μήπως ξυπνάτε με πόνο στα δόντια; Το τρίξιμο των δοντιών στη διάρκεια της νύχτας είναι πιο συνηθισμένο στους στρεσαρισμένους ανθρώπους. Μάλιστα, ειδικοί στο Εδιμβούργο έχουν παρατηρήσει αύξηση σε φθορές των δοντιών λόγω του φαινομένου αυτού από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. 
  • Μεταβολισμός Η αυξημένη ποσότητα κορτιζόλης επιβραδύνει το μεταβολισμό, συμβάλλοντας στη συσσώρευση περιττών κιλών, ενώ το στρες ευνοεί τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά. Ακόμα, όσοι στρεσάρονται τείνουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε θερμίδες, αλάτι και λίπη. 
  • Πονοκέφαλος Στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας συχνά μπορεί να σας πονάει το κεφάλι, αφού το άγχος αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την εκδήλωση κεφαλαλγίας.
  • Στυτική ικανότητα Το άγχος της καθημερινότητας μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα προβλήματα στύσης, αλλά και να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

single japan women japanese dating http://loveepicentre.com/articles/ ok ask dating to a concert
top book on dating for men [url=http://loveepicentre.com/taketour/]adult dating sites in houston texas[/url] large dating reality
ink age dating south carolina [url=http://loveepicentre.com/success_stories/]being the rebound in dating[/url] go dating [url=http://loveepicentre.com/user/edwardbrad10/]edwardbrad10[/url] south american dating agencies