Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μαζί ....

Όλα μας τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να έχουμε το θάρρος να τα ακολουθήσουμε (WALT DISNEY)
Συνειδητά ή ασυνείδητα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα σαν μια αίσθηση που γεννιέται όταν εμφανιστεί το ‘Τέλειο’. Έστω και αν το τέλειο απέχει πολύ από την… τελειότητα, η υποκειμενικότητα του έρωτα το καθιστά μοναδικό και ανυπέρβλητο.
Ο τρόπος με τον οποίον ερωτεύεται ο καθε άνθρωπος, ήταν ,ειναι και θα ειναι μια διαρκή σύγκρουση , ανάμεσα σε 2 διαφορετικούς κόσμους.
Το να διαπιστώσετε αν ο άλλος άνθρωπος είναι ο κατάλληλος για εσάς είναι κάτι που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, για αυτό απολαύστε το χρόνο σας μαζί του/της . Η χαρά της ανακάλυψης είναι μεγάλη, καθώς το ζευγάρι  ανακαλύπτει μικρές και χαριτωμένες λεπτομέρειες, που μπορεί να το φέρουν ακόμα πιο κοντά.
Γυναίκες και άνδρες , δυο διαφορετικά όντα απο την φύση τους ,θα βρουν την ευτυχία μέσα απο την προσπάθεια να συμβιβάσουν πάθη και ανάγκες. Η επίτευξη στόχων προς μια κοινή πορεία, είναι σίγουρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα μιας καλής και σταθερής σχέσης.
 Κάθε σχέση συνδέεται με κάποια «γέννηση» και έχει έναν καρπό, ο οποίος μπορεί να αφορά σε διαφορετικά επίπεδα. Το στάδιο που θα φέρει καρπούς στη σχέση ξεκινά ουσιαστικά μετά το στάδιο της δέσμευσης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της σχέσης. Είναι το ιδανικό στάδιο για να μπορέσει το ζευγάρι να εξελιχθεί προς κάθε κατεύθυνση ,αλλά και να δημιουργήσει κάτι όμορφο, κάτι κοινό. Χωρίς δέσμευση και κοινή αποδοχή της σχέσης, σχέση δεν υπάρχει. Η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντική και εφόσον έχετε αποφασίσει από κοινού να είστε σε αυτή τη σχέση πρέπει να την καλλιεργείτε συνεχώς, αλλιώς το πλοίο θα βουλιάξει. Η ανανέωση του πάθους, η χαρά και ο σεβασμός είναι κομμάτια της δέσμευσης.
Δεν υπάρχουν κανόνες και νόρμες για την επίτευξη της ιδανικής σχέσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη την συντροφιά, τον έρωτα, την αγάπη ,την προσοχή. Μόνος του δεν μπορεί να ανασάνει, δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί να ζήσει....
Όταν έχουμε το θάρρος να αγαπήσουμε, τότε θα έχουμε και το κέρδος να αγαπηθούμε...
Μαζί....μπορούμε να μετατρέψουμε την κόλαση σε παράδεισο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: