Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ


  • Αν κάποιος πει ψέμματα μία φορά, μπορεί να μην το ξανακάνει, ή είναι κάτι σαν συνήθεια?
  • Θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε ξανά τον σύντροφό σας μετά από ένα ψέμα που θα σας είχε πει?
  • Θα συνεχίζατε τη σχέση σας ή θα τη διακόπτατε?
Αθώο ψέμα υπάρχει και μερικές φορές κάνει περισσότερο καλό παρά κακό. Είναι αναλόγως την περίσταση. Από την άλλη, δεν είναι πιο βαθύ να ξέρεις ότι ο άλλος πάντα είναι ειλικρινής ; Να μη χρειάζεται να σου περνάει καν η σκέψη "μου πε αλήθεια τώρα ή όχι ;" Δύσκολα γίνεται επαναφορά συστήματος στο προηγούμενο στάδιο (προ του ψέμματος).
Όταν εκφράζουμε αυτό που είναι μέσα μας, ελεύθερα, τότε είμαστε ο εαυτός μας, ετσι δεν ειναι ; Τότε δεν έχουν μεγαλύτερο βάρος και αξία τα λεγόμενά μας, όταν πάντα τα εννοούμε ;
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ είναι μια απο τις βάσεις μιας σχέσης (ερωτικής , φιλικής , επαγγελματικής κλπ ) αν δεν υπάρχει .....δεν υπάρχει σχέση.
Το άτομο που κατ' εξακολούθηση λέει ψέματα....το αντιλαμβάνεσαι τον πρώτο καιρό, αν μείνεις αναλαμβάνεις και τις συνέπειες...Οι επιλογές του σήμερα δημιουργούν τη ζωή του αύριο.
Καθίστε με ηρεμία και σκεφτείτε τί πραγματικά είναι για σας αυτή η σχέση. Αν είστε σίγουρη ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας έχει συμβεί, τότε μπορεί και ν' αξίζει να προσπαθήσετε να κάνετε μαζί του μια συζήτηση για ποιό λόγο λέει ψέματα και πώς αυτό επηρεάζει την σχέση σας.
 Μπείτε στον πυρήνα του προβλήματος, μιλήστε του ειλικρινά και προσπαθήστε άμεσα να του εξηγήσετε ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, προτού συσσωρευτούν κι άλλα γεγονότα που θα σας υποχρεώσουν να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο ο ένας από τον άλλο.
Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι «οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να εξελίσσονται!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: