Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ .......

Η οικονομική κρίση των ημερών  μας οδηγεί σε περικοπή δαπανών και λόγω χριστουγέννων σε μετρημένες αγορές. Παλαιότερα μπορεί κάποιος πέρα από τα απαραίτητα να αγόραζε και μερικά περιττά πράγματα, έτσι πλά επειδή παρασύρθηκε από το εορταστικό κλίμα, φέτος όμως είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. 
Αυτό όμως δεν είναι και τόσο κατανοητό στα παιδιά, μιας και δεν μπορούν πλήρως να αντιληφθούν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Καλό θα είναι λοιπόν να μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά και να εξηγήσουν όσο πιο απλά μπορούν την υφιστάμενη κατάσταση, ούτως ώστε να μετριαστούν και οι προσδοκίες τους. Άλλωστε δεν δείχνουμε την αγάπη μας στα παιδιά με την ποσότητα των δώρων που θα τους αγοράσουμε, αλλά με την ποιότητα των σχέσεων που θα καταφέρουμε να έχουμε μαζί τους...!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα όμως που η τηλεόραση δε βοηθάει καθόλου, το τι διαφήμιση για παιχνίδια βλέπουμε καθημερινώς απο το πρωί έως το βράδυ... κι άντε μετά να πείσεις το παιδί για το τι πραγματικά συμβαίνει...
Πάντως συμφωνώ μαζί σου..

red candle είπε...

Τί να κάνουμε....έχεις δίκιο είναι δύσκολο να καταλάβουν τα παιδιά το τί συμβαίνει, αλλά και οι γονείς έρχονται σε δύσκολη θέση. Όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα είτε μας αρέσουν είτε όχι.
Περαστικά μας.....